A A A
Print
U bent hier: Welkom » Nieuws » De Es

Archief van de rubriek 'De Es'

Argos l’Entrée bijeenkomst over hulpmiddelen in De Es

  (vrijdag 29 april 2016)

Vrijwel alle ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Maar hoe doet u dat? En welke hulpmiddelen helpen u hierbij? Tijdens de Argos l’Entrée bijeenkomst ‘Een steuntje in uw rug’ op dinsdag 10 mei a.s. in De Es in Spijkenisse vertellen wij u hier graag meer over!

lees verder

Argos l’Entrée bijeenkomst over botontkalking

  (vrijdag 26 februari 2016)

Botontkalking, ook wel osteoporose genoemd, is een aandoening die veel voorkomt bij mensen boven de 55 jaar. Maar wat is botontkalking precies? En wat zijn de gevolgen? U ontdekt het tijdens de gratis Argos l’Entrée themabijeenkomst over osteoporose op dinsdag 8 maart a.s. in De Es in Spijkenisse.

lees verder

Themabijeenkomst ‘Warm de winter door met Argos l’Entrée!’

  (vrijdag 25 december 2015)

Wilt u graag weten hoe u zich kunt wapenen tegen winterkwaaltjes? Kom dan naar de gratis Argos l’Entrée themabijeenkomst ‘Warm de winter door’ op dinsdag 12 januari a.s. in De Es. 

lees verder

Argos l’Entrée themabijeenkomst ‘Zien en blijven zien’

  (vrijdag 2 oktober 2015)

Oogproblemen kunnen veel hinder veroorzaken. Goed zicht is immers noodzakelijk voor veilige deelname aan het verkeer en vele andere dagelijkse bezigheden. Tijdens de Argos l’Entrée bijeenkomst ‘Zien en blijven zien’ op dinsdag 13 oktober a.s. in Geriatrisch centrum De Es, staan de ogen centraal.

lees verder

Dansfeest in De Es!

  (vrijdag 25 september 2015)

Houdt u van muziek, dansen en gezelligheid? Trek dan uw dansschoenen aan en kom op vrijdag 9 oktober a.s. van 18.30 tot 21.00 uur naar het gezellige ‘Mag ik deze dans van u?’ dansfeest in Geriatrisch centrum De Es aan de Hürthstraat 1 in Spijkenisse, onder leiding van allround zangeres Rita Young.

lees verder

Kom naar de Argos l’Entrée Zomerkoffie!

  (woensdag 17 juni 2015)

Bent u ook benieuwd wat er deze zomer allemaal georganiseerd wordt om goed en gezellig de zomer door te komen? Kom dan naar de Argos l’Entrée Zomerkoffie op dinsdag 11 augustus a.s. in Geriatrisch centrum De Es.

lees verder

Tai Chi in De Es

  (maandag 1 juni 2015)

Vanaf donderdag 4 juni a.s. start Geriatrisch centrum De Es, onderdeel van Argos Zorggroep, met Tai Chi lessen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een proefles te volgen.

lees verder

Doe mee met de leesclub in De Es!

  (maandag 1 juni 2015)

Houdt u van lezen en vindt u het leuk om in contact te komen met andere boekenliefhebbers? Doe dan vanaf donderdag 4 juni a.s. mee met de leesclub in Geriatrisch centrum De Es, onderdeel van Argos Zorggroep.

lees verder

Themabijeenkomst ‘Bewegen is gezond!’

  (vrijdag 22 mei 2015)

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Voldoende beweging houdt u soepel en werkt ontspannend. En wist u dat u ook in en rondom uw eigen huis gemakkelijk veilig en verantwoord kunt bewegen? Een fysiotherapeut vertelt u hier graag meer over tijdens de Argos l’Entrée themabijeenkomst ‘Bewegen is gezond!’ op dinsdag 9 juni a.s. in Geriatrisch centrum De Es.

lees verder

Argos l’Entrée themabijeenkomst ‘Horen en blijven horen’

  (vrijdag 1 mei 2015)

Gehoorproblemen kunnen hinderlijk zijn. Niet alleen in uw dagelijkse bezigheden, maar ook op het gebied van sociale contacten. Tijdens de Argos l’Entrée bijeenkomst ‘Horen en blijven horen’ op dinsdag 12 mei a.s. in Geriatrisch centrum De Es, staat het gehoor centraal.

lees verder

Kom dansen in De Es!

  (vrijdag 27 maart 2015)

Houdt u van muziek, dansen en gezelligheid? Kom dan op vrijdagavond 10 april a.s. van 18.30 tot 21.00 uur naar het muzikale ‘Mag ik deze dans van u?’ in Geriatrisch centrum De Es aan de Hürthstraat 1 in Spijkenisse.

lees verder

Open Dag in De Es

  (vrijdag 13 maart 2015)

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de keuken van een zorginstelling? Of bent u benieuwd hoe het er aan toe gaat bij de Dagbehandeling? Kom dan naar de Open Dag van Zorg en Welzijn 2015 op zaterdag 21 maart a.s. in Geriatrisch centrum De Es in Spijkenisse!

lees verder

Mag ik deze dans van u? in de Es

  (vrijdag 24 oktober 2014)

Op vrijdag 7 november a.s. organiseert Argos Zorggroep wederom het muzikale succesnummer ‘Mag ik deze dans van u?’ in Geriatrisch centrum de Es. Dansliefhebbers zijn van 18.30 tot 21.00 uur van harte welkom aan de Hürthstraat 1 in Spijkenisse.

lees verder

Muzikale herinneringen in de Es

  (vrijdag 26 september 2014)

Op donderdagmiddag 25 september jl. was het ‘Wereld Alzheimer Dag’. Alzheimer Nederland organiseerde daarom een gezellige middag in Brasserie ‘De Wereld’ in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep.

lees verder

De Es bestaat vijf jaar!

  (donderdag 4 september 2014)

Op vrijdag 19 september a.s. viert Geriatrisch centrum de Es in Spijkenisse haar vijfjarig jubileum. Het thema van de dag is ‘Reis om de wereld’. 

lees verder

De Es zet de bloemetjes buiten!

  (donderdag 15 mei 2014)

Op donderdag 15 mei jl. ontving Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een mooie gift van Praxis Spijkenisse.

lees verder

Muzikale Bevrijdingsdag in de Es

  (vrijdag 9 mei 2014)

Op Bevrijdingsdag gaven The Harmony Singers een vrolijk optreden in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep.

lees verder

Kleurrijk bezoek in de Es

  (maandag 7 april 2014)

Op vrijdagochtend 4 april jl. was het een gezellige drukte in het open atelier van Geriatrisch centrum de Es in Spijkenisse. Groep Blauw van SBO De Branding was namelijk op visite in het kader van hun Kunstproject.

lees verder

Kunstroute Spijkenisse ook in de Es

  (maandag 7 april 2014)

Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep doet dit jaar mee aan de jaarlijkse ‘Kunstroute Spijkenisse’ in het weekend van 12 en 13 april a.s.

lees verder

De Es zoekt vrijwilligers met groene vingers!

  (dinsdag 25 februari 2014)

Op vrijdag 21 maart a.s. doet Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, mee aan NLdoet. Tijdens deze landelijke vrijwilligersactie worden de tuinen van de Es opgeknapt en hiervoor zoeken wij nog enthousiaste vrijwilligers met groene vingers!

lees verder

Bingo in de Es

  (maandag 24 februari 2014)

 Op dinsdag 4 maart a.s. organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een gezellige bingo.

lees verder

Kerstmarkt in de Es

  (dinsdag 3 december 2013)

Op vrijdag 13 december a.s. organiseert Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een gezellige Kerstmarkt.

lees verder

De week van het socio therapeutisch klimaat in de Es

  (maandag 18 november 2013)

Van maandag 11 tot en met 15 november jl. heeft Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, diverse workshops georganiseerd voor bewoners, familieleden en medewerkers. Het doel van de workshops was alle deelnemers kennis te laten maken met het socio therapeutisch klimaat. Het centrale thema deze week was ‘begrip en onbegrip’.

lees verder

De Es ontvangt Keurmerk Veiligvoedsel.nl

  (dinsdag 12 november 2013)

Op dinsdag 12 november jl. heeft Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Met een 9,4 voor de brasserie staat de Es genoteerd op de tweede plek in de provincie Zuid-Holland en op een zevende plek in de landelijke top 100!

lees verder

Kramen te huur op Kerstmarkt in de Es

  (dinsdag 5 november 2013)

Op vrijdag 13 december a.s. organiseert Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een Kerstmarkt. Er zijn nog kramen te huur voor de verkoop van diverse spullen.

lees verder

Bijzonder gezellig bezoek in de Es

  (donderdag 24 oktober 2013)

Bewoners van Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, krijgen regelmatig bijzonder gezellig bezoek. Eens per maand komt namelijk een groep kinderen van Kinderdagverblijf Waterwiebels van SKS Alles Kids uit de wijk Waterland in Spijkenisse langs.

lees verder

Dieren bezoeken de Es

  (woensdag 23 oktober 2013)

Elke maand krijgen de bewoners Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, bezoek van een aantal dieren van Kinderboerderij De Trotse Pauw.

lees verder

De Es zoekt sportieve vrijwilligers!

  (dinsdag 10 september 2013)

Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, is op zoek naar sportieve vrijwilligers die tijd hebben en het leuk vinden om met bewoners een stukje te fietsen op de duofiets.

lees verder

Bingo in de Es

  (woensdag 28 augustus 2013)

Op dinsdag 3 september a.s. organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een gezellige bingo avond.

lees verder

De Es ontvangt donatie voor project ‘Vrolijk in Beweging’

  (vrijdag 21 juni 2013)

Geriatrisch centrum de Es in Spijkenisse, onderdeel van Argos Zorggroep, ontving op maandag 17 juni jl. van Nationale Nederlanden een donatie van € 9.994,- voor het project van Stichting Flagen ‘Vrolijk in Beweging’. Het project is bedoeld om ouderen via speciale bewegingstoestellen te stimuleren te bewegen.

lees verder

Drie sterren 'Gastvrijheidszorg met sterren' voor de Es

  (vrijdag 7 juni 2013)

Geriatrisch centrum de Es in Spijkenisse heeft drie sterren gekregen in het kader van ‘Gastvrijheidszorg met sterren’ en wordt daarmee vermeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2013; de 'Michelingids' voor zorginstellingen.

lees verder

Geriatrisch centrum de Es breidt zorgaanbod uit

  (vrijdag 10 mei 2013)

Geriatrisch centrum de Es in Spijkenisse, onderdeel van Argos Zorggroep, opent eind mei een nieuwe afdeling: de somatische verblijfsafdeling Clematis. Hiermee breidt de Es haar zorgaanbod uit.

lees verder

Kunstroute Spijkenisse ook in de Es

  (vrijdag 12 april 2013)

Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep doet dit jaar mee aan de jaarlijkse ‘Kunstroute Spijkenisse’ in het weekend van 20 en 21 april a.s.

lees verder

Workshop sieraden maken in de Es

  (donderdag 11 april 2013)

Op dinsdag 7 mei a.s. organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een creatieve workshop ‘sieraden maken’.

lees verder

Creatieve workshop in de Es

  (woensdag 3 april 2013)

Op donderdag 11 april a.s. organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een creatieve workshop ‘kaarten maken’.

lees verder

Workshop ‘creatief met kliekjes’ in de Es

  (dinsdag 26 maart 2013)

Op dinsdag 2 april a.s. organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een leuke workshop waarin creatief omgaan met kliekjes centraal staat.

lees verder

Open dag en NL DOET in de Es

  (vrijdag 22 maart 2013)

Op zaterdag 16 maart jl. viel de Open Dag van Zorg en Welzijn 2013 samen met NL DOET. Ook Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, opende haar deuren voor belangstellenden. In het kader van NL DOET werden bewoners en medewerkers van de Es in het zonnetje gezet.

lees verder

Country line dance avond in de Es

  (maandag 28 januari 2013)

Op dinsdag 5 februari a.s. organiseer Geriatrisch centrum de Es een ‘Country line dance’ avond. Zanger Cock van Woerkom verzorgt de muzikale begeleiding.

lees verder

Straatfeest in de Es een groot succes

  (vrijdag 30 november 2012)

Op dinsdagmiddag 27 november jl. organiseerde Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een gezellig straatfeest.

lees verder

Openstelling Dagbehandeling de Es met High Tea

  (donderdag 20 september 2012)

Op dinsdagmiddag 25 september a.s. stelt Geriatrisch centrum de Es, Hürthstraat 1 in Spijkenisse, Dagbehandeling de Es vanaf 14.00 tot 15.30 uur open voor publiek. Bezoekers kunnen onder het genot van een High Tea kennis maken met de Psychogeriatrische Dagbehandeling en de nieuwe Dagtherapie+.

lees verder

Zomermarkt in de Es

  (woensdag 29 augustus 2012)

Op woensdag 5 september organiseert Geriatrisch centrum de Es, Hürthstraat 1 in Spijkenisse, een gezellige zomermarkt. De markt wordt van 10.00 tot 15.00 uur gehouden in de hal van de Es.

lees verder

Expositie aquarellen in de Es

  (woensdag 22 augustus 2012)

Tot en met eind oktober exposeert Ria Helbers haar aquarellen in de brasserie van Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep.

lees verder

Duofiets voor de Es

  (woensdag 1 augustus 2012)

Sinds kort beschikt Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, over een heuse duofiets. Dankzij de duofiets kunnen bewoners die slecht ter been zijn, genieten van een fietstocht in de buitenlucht.

lees verder

Zeepkettingen maken in de Es

  (vrijdag 27 juli 2012)

Op dinsdagavond 7 augustus a.s. organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een creatieve activiteit.

lees verder

Bingomiddag in de Es

  (dinsdag 26 juni 2012)

Dinsdag 3 juli a.s. van 14.00 tot 16.00 uur organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es een bingomiddag. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de brasserie van de Es aan de Hürthstraat 1 in Spijkenisse.

lees verder

Kramen te huur voor de zomermarkt in de Es

  (woensdag 20 juni 2012)

Op woensdag 5 september a.s. organiseert Geriatrisch centrum de Es een zomermarkt. De markt wordt van 10.00 tot 15.00 uur gehouden in de brasserie van de Es.

lees verder

Bedankt voor de klompen!

  (donderdag 24 mei 2012)

Het activiteitenteam van Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, heeft na twee oproepen erg veel klompen mogen ontvangen. Het activiteitenteam en de bewoners van de Es zijn erg blij met alle klompen en willen via deze weg alle gulle gevers van harte bedanken!

lees verder

Muziek en poëzie in de Es

  (dinsdag 22 mei 2012)

Het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, organiseert op dinsdag 5 juni a.s. een optreden van het muzikaal poëtisch duo 'Trias Poëtica'. Geïnteresseerden zijn tussen 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de brasserie van de Es aan de Hürthstraat 1 in Spijkenisse.

lees verder

Salsadansen in de Es

  (donderdag 3 mei 2012)

Dinsdag 15 mei a.s. van 14.00 tot 16.00 uur organiseert het Wijkservicepunt in Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, een ‘Salsa linedance’-middag. Geïnteresseerden zijn van hart welkom in de brasserie van de Es aan de Hürthstraat 1 in Spijkenisse.

lees verder

Fototentoonstelling van Tilly Meijer in de Es

  (woensdag 2 mei 2012)

Van 4 mei tot en met 3 augustus a.s. exposeert fotografe Tilly Meijer haar foto’s in de brasserie van Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 09.00 en 17.00 uur aan de Hürthstraat 1 in Spijkenisse.

lees verder

PvdA in actie bij Geriatrisch centrum de Es tijdens NL Doet

  (woensdag 21 maart 2012)

De PvdA in Spijkenisse heeft zich afgelopen zaterdag 17 maart ingezet in het kader van NL Doet. Er is een klus opgepakt waarbij een aanzet is gegeven tot het opknappen van de tuinen bij Geriatrisch centrum de Es, onderdeel van Argos Zorggroep, in de Zomertuinen. De PvdA heeft een bijdrage geleverd in het aantrekkelijk maken van de tuinen voor de bewoners en familie zodat zij uitgenodigd worden om de tuin in te gaan. Het idee is om met veel kleuren en geuren de bewoners te prikkelen.

lees verder

Wensboom in Geriatrisch centrum de Es

  (donderdag 19 januari 2012)

De maand maart in 2012 staat voor de bewoners van Geriatrisch centrum de Es in het teken van ‘kleine wensen voor bewoners’. Door wensen van bewoners uit te laten komen worden zij even lekker in de watten gelegd.

lees verder

Gemeente Spijkenisse bezoekt de Es

  (donderdag 15 december 2011)

Dinsdagmiddag 13 december brachten burgemeester Salet en de wethouders van Spijkenisse een werkbezoek aan Geriatrisch centrum de Es. Zij kregen onder andere uitleg over de visie van Argos Zorggroep op de zorg en behandeling van dementerende ouderen.

lees verder

Start leerafdeling Geriatrisch centrum de Es

  (donderdag 25 augustus 2011)

Nadat locatiemanager Natascha van der Brugge het concept van de leerafdeling had gelezen, was zij direct enthousiast om hiermee in Geriatrisch centrum de Es aan de slag te gaan. Op 22 augustus was daarom de startbijeenkomst van de leerperiode die loopt van 29 augustus tot 27 januari. Tien leerling-verpleegkundigen van Zadkine maakten kennis met elkaar, de Es, de begeleiding en de bewoners van de afdeling waar zij ingedeeld worden.

lees verder

Opening Wijkservicepunt de Es

  (woensdag 27 juli 2011)

Op maandag 15 augustus wordt in Geriatrisch centrum de Es, Hürthstraat 1 in Spijkenisse, de eerste activiteit van het Wijkservicepunt georganiseerd. Het Wijkservicepunt is bedoeld voor bewoners in de wijk rondom de Es en de Zomertuinen. Het Wijkservicepunt is tot stand gekomen in samenwerking met Argos Zorggroep, de gemeente Spijkenisse, Careyn en Stichting Welzijn Ouderen.

lees verder


Bekijk de actuele berichten in de rubriek 'De Es'